(M)amma Moderat

tisdag 18 september 2018

Val veckans snackis!

I lokalpressen, kassakön, på torgen samt fik- & matställen sägs ju kommunalvalet på Orust ha skapat både vinnare och förlorare, men låt oss för ett ögonblick betrakta läget just NU, måndag 17 september.

En tanke som borde vara helt osannolik (eller kanske inte), så vekar det tydligt varifrån de nya SD väljarna kommer ifrån? ;-)
En annan tanke är att Socialdemokraterna tappat nästan var tionde väljare (10%) ...
En tredje tanke är att 220 - 167 = 53, vilket betyder att sammanslagningen av kommunens båda lokala missnöjespartier Folkviljan på Orust och Orustpartiet till Folkviljan Orust, har fått 53 röster mer än i valet 2014, alltså 776 röster mot 723 eller en ökning med cirka 7% sedan förra valet.
En fjärde tanke är att Orustmoderaterna gjort ett fullständigt osannolikt bra val, förmodligen på grund av den från centralt Moderat håll upp piskade avgrundsstämningen att om inte ALLA borgerliga förenades i en röst på M, så skulle Social-Ismerna ta över helt.
Nu blev det bara -0,05% och om det är ett fantastiskt resultat får framtiden utvisa.Mot bakgrund av att Medborgerlig Samling på Orust existerade i sitt första kommunalval, med förtryckta valsedlar Torsdag - Söndag (4 dagar).
Inte använde MEDborgarnas pengar, till skillnad från de andra partierna, för att berätta hur bra de är.
Missade (nästan) hela den betydelsefulla förtidsröstningen och utestängdes från samtliga anordnade politiska debatterna/utfrågningarna, etc.

Men ändå ökar vi från noll(0) röster 2014 till tjugotvå(22) röster, alltså enligt matematiken 22/0=  , en oändligt stor ökning (eller åtminstone 22 gånger). Då har vi fyra år på oss att jobba på nästa 22 gångers ökning, ett realistiskt mål om man får tro Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust och deras Veckans fråga ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar