fredag 8 juli 2016

OM Orust kommun var som ett bigarråträd?

Tänk om Orust kommun var som ett bigarråträd, där "var enda gren i verksamheten" dignade av lönsamhet och avkastning till sina ägare?

.... men för att det skall bli så, måste kommunen, liksom trädet skötas, när man hittar dåliga grenar så måste de beskäras för att ge plats för nya friska "kärnverksamheter". Det går inte att bara gå lös med motorsågen i ett vildvuxet "verksamhets grenverk" som inte med fast hand beskurits på flera år. Det kan verka lockande att bara kapa ner grenverket till ett minimum och börja om, men det slutar oftast i att hela trädet dör. Men vad gör man då med ett "verksamhets grenverk" som fullständigt fått växa sig ur trädgården, där ägaren tappat kontrollen och inte längre kan skörda frukterna?

Kanske är det ingen annan utväg än att såga ner verksamhetsträdet vid roten, slå sig ihop med mer lyckosamma grannar med både kunskap och förmåga att sköta sin kommunala trädgård. Frågan är hur man skall övertyga dessa grannar att slå ihop sina blomstrande trädgårdar med din egen vildvuxna ... nej man måste nog ta sin egna beska medicin först och städa sin kommunala trädgård hårdhänt först, "dressa bruden till bröllopet" som det brukar heta, innan man erbjuder grannarna ett samgående. 

 Ingen skötsel = Ingen avkastning, bara sura kartar eller så tar fåglarna det mesta! Tänk att något så enkelt och självklart kan vara så svårt att få till i den kommunala verkligheten.

4 kommentarer:

 1. Ska vi ta motorsåg eller manuell såg när vi avverkar dig som är den värsta belastningen för att utveckka kommunen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns EN (1) väldigt hängiven bloggläsare, som faktiskt läser bloggen nästan innan den är skriven, Vi följer med spänning denne patetiske näthatare och den IP-adress som inläggen kommer ifrån.
   Inte illa att du som är en så misslyckad typ, lyckades stava dig igenom en hel mening med bara ett stavfel, grattis!

   Radera
 2. För att vara helt ärlig så tycker jag Mats påpekar en del viktiga grejer även om han ibland kan ha en lite tuff ton, men det måste man ta. Kan inte påstå att jag är jättenöjd heller med hur kommunen sköts.
  Det viktigaste är att man gör något alls för att påverka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det viktigt att vanliga människor engagerar sig och säger sin mening OM vi skall få till en varaktigt positiv förändring. Och ja, du har rätt ibland så gör jag en övertydlig markering, som behövs för att markera rågången i ett vägval, som kan uppfattas som en "tuff ton", däremot är jag nog den politiker i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen som aldrig vid något tillfälle debatterat ojust eller gjort personangrepp istället för att debatterat sakfrågan.

   Radera

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...