onsdag 19 september 2018

Tänkvärt om lokalpress, kompetenskrav och lokaldemokrati!

I lokaltidningenSTO:s webbupplaga på valdagen 9 september kan man läsa att "Överfjord håller koll", så långt rätt och riktigt, men resten av artikel haltar betänkligt ... kanske därför den inte återgivits i papperstidningen ...
Anledningen till besöket på några vallokaler, var att jag vid 10-tiden ringts ut av andra partiers politiker med rättspatos, som konstaterat grava missförhållanden med hur tillgång och exponering av partiets valsedlar på några av vallokalerna.

Till saken hör att efter att Orust Valnämnd räknat rösterna så hade andelen ogiltiga röster ökat 3100% gentemot i valet 2014, något som ändrades betydligt efter att länsstyrelsen räknat samma röster.

Då det, enligt abbonerande politiker kollegor, cirkulerar felaktiga uppgifter om vad personkryss innebär och vilka regler som gäller. För att "kryssa upp sig på valsedeln" måste man ha minst 5% av partiets röster, minst 50 stycken och ett ledigt mandat att ta i anspråk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...