(M)amma Moderat

torsdag 6 september 2018

Medborgerlig Samling Orust ett starkt alternativ för förändring!

I dagens webbupplaga av Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust, kan vi läsa följande om Medborgerlig Samling på Orust :
Är du abonnent, klicka på bilden för att läsa hela artikeln, annars läs nedan 

"En av de mer färgstarka moderaterna har valt att gå med i Medborgerlig Samling. Mats Överfjord står som partiets enda namn på listorna till kommunvalet.

Han har bytt parti, Mats Överfjord, som gjort sig känd för att vara en retoriker inom moderaterna på Orust. I augusti 2017 valde Överfjord att lämna alla sina politiska uppdrag för moderaterna. Det efter en tid då det stormat ordentligt inom partiet, dåvarande ordföranden tog time out och det fanns uppenbara sprickor inom partiet. Nu har det lugnat sig inom moderaterna och Överfjord väljer att ta an en ny politisk väg. I dag står han som enda namn för Medborgerlig Samling.

– Jag upptäckte Medborgerlig Samling i somras och kände att det är ett parti med bra värderingar. Byråkratin i landet ökar men produktionen minskar. Medborgerlig Samling är ett parti som på något sätt förenar moderaterna och liberalerna, en politik som jag känner passar mig.

Medborgerlig Samling har ingen lokal förankring, mer än Överfjord, i kommunen. Partier grundar sina tankar om hur samhället bör se ut från två stora idétraditioner: liberalismen och konservatismen. Medborgerlig Samling (MED) är ett politiskt parti som bildades 2014, då under namnet Borgerlig Framtid (BF). Ett namn på listan men Överfjord försäkrar att det finns fler aktiva i partiet.

– Vi har ett par till som är villiga att arbeta politiskt om vi får mandat i kommunfullmäktige.

Mats har veckorna närmast valet kört en lokal politisk kampanj. Han är fullt medveten om att det är i sista stund som han och partiet profilerar sig.

– Jag vet att det inte är lätt och jag vet att det inte är långt kvar till valet, valkampanjen har varit på grund av tidsnöden något knapphändig.

Medborgerlig Samling är enligt Överfjord en gräsrotsrörelse som växer. Även om partiet inte får något mandat i nuvarande mandatperiod kommer han fortsätta verka för partiet. Medborgerlig samling är ett parti som håller vad det lovar. Partiet menar att demokratin måste återupprättas och att staten måste fokusera på sina kärnuppgifter.

– Partiet är liberalkonservativt och vi vill återinföra sans och måtta i den svenska politiken. demokrati och en sund samhällsutveckling kräver kunniga medborgare och makthavare som lyssnar och fattar långsiktiga kloka beslut.

Överfjord har under den korta tid han kampanjat för partiet fått flera positiva reaktioner från tidigare politikerkollegor. Flera har uttryckt sitt gillande över att denne tidigare moderat, nu ger sig in i politiken igen.

– Många har hört av sig efter jag klev av moderaterna och uttryckt sin förtvivlan över hur det blivit. Jag tror på partiet och att vi får minst ett mandat vid valet."

Artikeln nämner inte att nuvarande tillgängliga lokala kandidater faktiskt är tre (två män och en kvinna), vilket inte är så dåligt för ett parti som bara varit verksam på Orust under några månader. Moderaterna på Orust gick till val med 18 kandidater på listan, men är nu endast 14 kvar ... mycket talar för att antalet Moderata kandidater kommer att sjunka ytterligare till 12 ... 10 stycken. Försvinnande få, mot bakgrund av att Moderaterna mönstrade hela 24 kandidater i kommunalvalet 2014. 

Ett annat parti som i media spås framgång i valet 2018, Sverigedemokraterna har endast åtta kandidater, vilket faktiskt är i magraste laget, ens för dagens fyra mandat.
Kristdemokraterna har med sitt enda mandat idag, en lista med hela nio kandidater.

Om detta inte är tecken på en förtroendekris för partierna i kommunalpolitiken, så vet jag inte vad som är en kris. Förra valet hade Orust hela 4,1 %-enheter blanka röster och gissningsvis så har inte väljarna blivit så mycket nöjdare sedan dess.

Du som vill ha en verklig förändring på lokal, regional och/eller nationell nivå borde ta dig tiden att informera dig om vad Medborgerlig Samling står för:

Här kan du läsa om vårat Idéprogram och andra sakpolitiska program

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar