lördag 1 september 2018

Kampanjdagboken 180901

Kära dagbok såg idag, några stora schabrak till valaffischer för KD (Kristdemokraterna) på Orust och slogs helt plötsligt av en tanke om samband "litet parti - STOR valaffisch"!
Sedan läste jag vad det faktiska budskapet var på denna gigantiska valaffisch och undrade vilken religion Kristdemokraterna på Orust faktiskt bekänner sig till?
Nu var jag medvetet ironisk, då jag känner många av de lokala kandidater sedan många år, (på gott och ont) och gör det finstilta budskapet längst ned svårsmält; "det trovärdiga alternativet i kommunvalet" .. vilket implicit säger att alla de andra lokala partierna INTE är trovärdiga!

Ett minst sagt kontroversiellt ställningstagande från ett av om inte DET minsta lokala partiet.


Så min fråga är av vilken anledning tycker Kristdemokraterna på Orust att de är det enda trovärdiga alternativet i kommunalvalet 2018? VAD, konkret har de gjort/åstadkommit under den senaste mandatperioden som ger stöd för denna uppfattning? Har man helt övergivit den kristna läran, "Saliga äro de saktmodiga, ty de skola besitta jorden. Ps. 37:11".

Noterade att det ultra lokala missnöjespartiet, Folkviljan Orust:s valaffischer, som helt fokuserar på så kallade "Skitfrågor" ... Tycker dock att de delvis lyckats fånga en aktuell fråga som våra seniorer efterfrågat och det är tillgången till (förhoppningsvis välskötta) allmänna toaletter i centralorterna...
Frågan är om en sådan "skitsak" är en valfråga av dignitet i en kommun med Orust stora problem?Många trevliga och lärorika samtal med vanliga MEDborgare om vad de ser som sina aktuella frågor inför kommunalvalet 2018 och ingen definierade "Allmänna toaletter", som kommunens största utmaning inför framtiden. En total omdefinition av begreppet "Valfläsk"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nattvandring gör skillnad!

Behovet av Nattvandring är nu återigen bevisat ... Natten mot idag Måndagen den 18 maj, bröt sig någon in på "Cirkel K" i Henån ...