söndag 9 augusti 2020

När miljöengagemang går över gränsen och blir extremistisk

En av mina värderade Miljöpartistiska vänner delade idag med sig av ett Tv-inslag om "jordens överbefolkning" .. Tyvärr så andas det alarmism, desperation och rädsla ...
Vilket inte riktig är det vi i den bildade delen av världen behöver ... 

Jorden är definitivt "snedbefolkad" och så går det när en art saknar naturliga fiender som håller populationen i schack. 
Dessutom har vi med hygien, medicinsk kunskap och teknik lyckats förlänga den förväntade livslängden, vilket med nödvändighet skapar fler nu levande människor, än någonsin förut. 

Doktor Hans Rosling har dessutom redan för flera år sedan tagit udden av den skrämselpropaganda som sprids av det miljöpropagandistiska intressekomplexet.


Rädda människor tänker inte, så låt oss sluta lura/skrämma vanligt folk och istället uppmuntra dem att följa Doktor Hans Roslings råd och använda sitt intellekt och tänka själva.

Koncentrationen av många människor på samma plats är ju det grundläggande problemet. Människor som bor i städer, saknar i stort egna resurser för att vara självförsörjande på livets nödvändigheter, utan är helt utlämnade åt de storskaliga systemen för att överleva i sina lägenheter.

Att det är vi ingenjörer och den teknikutveckling vi är kapabla till som kommer att "rädda världen" är självklart och inte genusvetare, politiker eller naturfotografer (vilket Christopher Gary Packham är). Om nu världen verkligen behöver räddas, vilket som sagt är tveksamt.

Vill du ta del av den nästan timslånga sändningen, så finns den här, så länge SVT köpt rättigheterna av BBC (fram till 29 jan 2021 22:59):
https://www.svtplay.se/video/27598817/ar-jorden-overbefolkad?fbclid=IwAR3a3NRXyF1qz-RU8Tq1ImSyIRHsUHCej2EbWRHFxf6lJAr0xGgsrohF_t8&info=visa

Och vi befinner oss i vad vi ingenjörer brukar kalla ett transient tillstånd, alltså det "lite röriga" tillstånd när man går från ett jämviktsläge till ett annat (likt det som händer när man trycker på strömbrytaren). Man kan alltså inte med enkelhet dra slutsatser om framtiden av det som händer inne i det transienta tillståndet (Ni som vill fördjupa Er i ämnet kan Googla på "Markovkedjor"). 

Tyvärr så banar denna typ av skrämselpropaganda vägen för extrema tankar och idéer, för vart skall alla de överflödiga människorna ta vägen? Är det du, din granne eller arbetskamrat, vem skall bestämma?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett för skattebetalarna mycket dyrt resecentrum, men VARFÖR och för VEM?

I måndags efterlyste det Moderata oppositionsrådet Maria Renfors, med instämmande av ytterligare två borgerliga partiers gruppledare "...