lördag 13 juni 2020

Poststrukturell maktanalys = Dark matter?

Med sedvanlig skärpa och finess tar sig Henrik Jönsson an ett aktuellt ämne, Poststrukturell maktanalys teori och dess tillämpning i bland annat black lives matter eller Identitetspolitik!För den oinvigde kan det förefalla väldigt abstrakt, men nu genomsyrar ett perspektiv, som förefaller hämtat ur George Orwells roman 1984, även delar av det utbildningssystem som våra barn möter från och med förskola .. Men nu är det även starkt ifrågasatt i Gammelmedia.
I Göteborgspostens söndagsnummer den 14 juni, kan man läsa hur traditionell Akademisk tankefrihet kidnappats av en minst sagt tveksam politisk dogm, benämnd genusteori .. inget som bådar gott för varken Svensk Forskning & Vetenskap eller våra lärosätens framtid.
Klicka på bilden för att läsa den i full storlek.

Klicka på bilden för att läsa den i full storlek.

Klicka på bilden för att läsa den i full storlek.
Anna_Karin Wyndhamn är doktor i pedagogik vid Göteborgs universitet. Tillsammans med ledarskribenten Ivar Arpi har hon skrivit boken "Genusdoktrinen". Henrik Jönsson resonerar över ett glas Champagne Häng med ..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgerlig Samlings digitala MED-PUB den 9 juli 2020 med Alexander Bard.

Medborgerlig Samlings digitala MED-PUB den 9 juli 2020 med Alexander Bard. Alexander är som vanligt snabb i tal och tanke, men det är vä...