måndag 1 juni 2020

Jag vill va´som du-u-u och "Säg mig hur kompost blir till, mina drömmars mål"!

Nu utmärker sig återigen den lilla ö-kommunen Orust, genom att en liten klick inom den styrande politiska majoriteten (återigen) drabbats av hybris, eller möjligen en kollektiv stroke. Samtidigt som man deklarerar att man vill göra Orust till en attraktiv boplats, så gör man i praktiken sitt bästa för att så inte skall bli fallet ..

Orust har nu begåvats med sin egna djungelbok, där verkligheten överträffar dikten med hästlängder, eller kanske lämpligare babianlängder ...

Den känslige läsaren varnas för att artikeln kan innehålla spår av politisk satir.

Nu vill det sig inte bättre än att Djungelbokens Kung Kompost (Kung Louie) har blivit ordförande i det kommunala utskottet för samhällsutveckling och vips har det blivit en bananrepublik.

I en sagobok nära dig kan du läsa om Djungelboken och Kung Kompost (Kung Louie), ni minns han som "Vill va´som du-u-u, lära sig bli människa" och vars högsta önskan är att veta hur kompost(eld) blir till?
Kung Louie var en makthungrig kommunalpolitiker i sagans Babiankommun som hade ett och endast ett syfte, att skaffa sig inflytande för egen del.

+ =


Ser du inte likheten, kanske glömt bort sagan om Djungelboken och Kung Kompost (Kung Louie) och hur han desperat försöker skaffa sig en maktposition genom att lära sig hur Kompost(eld) blir till, får här en möjlighet att friska upp minnet.Så nu raskt över till fakta i ärendet, Vad har då hänt?

Jo, "någon", gissa vem, har fått för sig att ett sedan 30 år välfungerande system för sophämtning, speciellt hanteringen av matavfall, så kallad kompost, behöver reformeras. Upprinnelsen sägs vara att någon, oklart vem och i vilken omfattning, lägger sina matrester i offentliga papperskorgar.

I lokalblaskan har vi kunnat följa den massiva kritiken, till och med från den tjänsteman som ansvarar för den affärsdrivande verksamheten och efter politiska direktiv tvingats plitat ihop underlaget, därtill nödd och tvungen.

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 
Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 
Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 
Signaturen Undrande Orustbo, skriver :

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. Även Kommunens Oppositionsråd Lars Larsson (C) har kritiserat förslaget:

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 
Man kan stilla undra, vem är det då som sitter och fattar så urbota korkade beslut ... Borde de inte bytas ut senast vid nästa val, men helst NU? Svaret finner du i kallelsen till Utskottsmötet.

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. 
Man kan undra om det då inte blev en hård debatt mellan den politiska majoriteten och oppositionen, omröstning och reservationer ... NEJ ... ett rent omröstningsprotokoll ..
Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek. Så, även om det i efterhand har dykt upp artiklar i Lokalblaskan från politiker som SKULLE ha kunnat uttryckt sin kritiska åsikt på mötet, i omröstning och reservation, så gjordes inte detta ... Ytterligare ett bevis på att dagens politiker behöver bytas ut snarast, till sådana som vågar säga NEJ i beslutande församlingar och inte bara i pressen.


Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlek.

Klicka på artikeltexten för att läsa i full storlekKlicka på artikeltexten för att läsa i full storlek

Man kan konstatera att den nu härskande politiska majoriteten, säger sig vilja utveckla och inte avveckla Orust som en attraktiv boendekommun för människor med framtiden framför sig, vilket härmed starkt kan betvivlas.
Föreslår att man döper om "Utskottet för samhällsutveckling" till "Utskottet för samhällsavveckling"

Nedan finner du de handlingar som ligger till grund för beslutet och protokoll ...

Först Handlingarna / Beslutsunderlaget .. Klicka på respektive artikeltext för att läsa i full storlekSedan Protokollet .... Klicka på respektive artikeltext för att läsa i full storlek
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges sämsta bank? Sparbanken Nord .. VARNING!

Om du förväntar dig att din bank tillvaratar dina intressen, undvik Sparbanken Nord, förmodligen Sveriges absolut sämsta bank !