måndag 1 mars 2021

Sanning och Konsekvens, straffa de som slösar och inte de som sparar!

 Antihjälten Homer Simson, finns han på riktig?

750 000 000 000 Euro, drygt 7 500 000 000 000 kronor, det är pengar det också ...

Var och en av cirka 446 000 000 EU-medborgare skall alltså skuldsättas med 1 682 Euro/16 820 kronor, pengar som skall gå till EU-länder med mindre välskötta ekonomier.

Otaliga barn sedan 1926 in i skrivande stund, minns tidningen Lyckoslanten, en tidning som på ett lockande och tillgängligt sätt vill öka barns kunskaper om ekonomi och stimulera till att frågor som rör ekonomi, sparande och entreprenörskap tas upp i skolan redan i årskurs 4–6. Flickorna "Spara" och "Slösa" har funnits med som sedelärande exempel, redan från början och får tjäna som exempel här.

Så man kan tala om "Spara" och "Slösa" länder och nu skall "Spara" länderna skuldsätta sina medborgare och skicka pengarna till "Slösa" länderna, vad är det för budskap?
"- Slösa och någon annan betalar!" respektive "- Spara och gneta, någon annan tar ändå dina slantar!", ingen vinnande retorik precis. 

Men då systemet har två sidor, förmånstagare (Slösare) och betalare (Sparare), så kommer skulden att i praktiken fördelas på ett mindre antal EU innevånare, gissningsvis på mindre än hälften av EU-medborgarna.


Jag kan ju förstå, varför många politiker som har EU att tacka för sin väl tilltagna inkomst, vill driva igenom detta "Söt-Sura" avtal. Man är nog rädd att utan detta så kommer "Slösa" ekonomierna att falla igenom och inte längre platsa som EU-land. Så det behövs en motkraft från "Spara" ekonomierna, som kräver konsekvens för de EU-länder som INTE förmår sköta sin ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brygg- och Avloppskrångel, inget framgångsfaktor om man vill vara Näringslivsvänlig kommun.

Kan det vara den anrika Fiskberedningsindustrin i Ellös som slutligen tröttnat? Det är redan idag bara i Ellös och Smögen/Kungshamn som ...