tisdag 16 mars 2021

Bättre om någon annan betalar för din överkonsumtion?

Vill du skänka bort 150 miljarder SEK, så att någon annan slipper ändra sitt sätt att överkonsumera? Inte? 
Men du vill väl att dina barn ska göra det då? Inte det heller? 
Då är det dags att sätta ner foten innan den 24 mars 2021!Pssst, Du har väl inte glömt att skriva på uppropet, Nej till EU:s skuldpaket?
Klicka på bilden för att läsa/skriva på uppropet.
Vad handlar då allt detta om?
För att i någon mån förenkla, så handlar det om "Spara- mot Slösa-ekonomier", inte helt olikt de Ni ser i TV-programmet Lyxfällan, fast då inte på individnivå utan som politiskt paradigm för en hel nation.

Det finns alltså länder som är medlemmar i Europeiska Unionen som åtminstone under de senaste 10 åren varit medvetna om att de, så att säga lever på att ta snabba SMS-lån, men tänker att det ordnar nog upp sig på något sätt ... För den mindre påläste läsaren kan det vara på sin plats att notera vad måttet BNP (Bruttonationalprodukt) innebär, alltså den totala ekonomiska aktiviteten i ett land under en  tidsperiod, vanligen ett år. Det kan uttryckas som värdet av total konsumtion av varor och tjänster, bruttoinvesteringar samt export minus import.

EU accepterar en statsskuld på 60% av BNP, enligt regelverket. Tror man på allvar att Italien, Spanien, Grekland och Frankrike kommer göra nödvändiga reformer, då de med öppna ögon har struntat i detta de senaste 10 åren? Nedan följer siffror på statsskulden i åtta länder inom Europeiska Unionen år 2010 respektive år 2019, gissa vilka länder som kommer att bli nettobidragstagare eller nettobidragsgivare?

Två helt olika trender mellan 2010 - 2019, VEM tror att dessa trender skulle ändras dramatiskt, så länge som någon annan betalar och gör det möjligt att överkonsumera på andras bekostnad?

Källa: https://www.liberaldebatt.se/2020/08/den-som-ar-forsatt-i-skuld-ar-inte-fri/

Jag har tidigare skrivit om detta i följande inlägg:

Den 13/3 2021, De som häftar i skuld äro icke fria!

Den 1/3 2021, Sanning och Konsekvens, straffa de som slösar och inte de som sparar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgerlig Samling i Fyrbodal, Stenungsund, Tjörn & Orust inbjuder till MEDgång och att skapa trygghet i lokalsamhället!

Vi i Medborgerlig Samling i Fyrbodal och Stenungsund, Tjörn & Orust försöker uppmuntra vanligt folk att bidraga till att skapa trygghet ...