tisdag 9 oktober 2018

Orust kommun säljer ut sina misstag på Blocket ....

Ett helt lysande initiativ från en bedagad kommun, att sälja ut sina felinvesteringar på Blocket ..

Vi MEDborgare ser med spänning fram emot alla de kommande annonserna på de hopplösa lokalpolitiker som fattat de huvudlösa besluten som redan kostat MEDborgarna 100-tals bortkastade skattemiljoner ...

Orust kommun har blivit en enda stor loppmarknad ... VEM är beredd att betala en halv miljon kronor för Orust kommuns felinvestering i föråldrad teknik? Vem är beredd att betala för lokalpolitiker med enda vision att hitta egen kravlös försörjning på skattebetalarnas bekostnad?
Klicka på bilden för att komma till annonsen på blocket

För Er som till äventyrs inte har hela historien, så kommer här ett kort sammandrag:
I en kommun som Orust är Utveckling synonymt med "Att bygga ett hus" och de flesta känner ju redan till "Henåns nya Skola", ett i och för sig behövligt byggprojekt, som gick överstyr och har slagit rekord i antal misslyckade beslut, med åtföljande kostnader.

I de projektet så byggdes ett nytt golv, tak och avancerat (oprövat) ventilationssystem med självdrag, som när skolbyggnaden var färdig fick kasseras och ersättas av ännu ett nytt tak, golv och ett vanligt ventilationssystem byggd med beprövad teknik. Nu undrar Ni säkert, "-Hur ända in i hundan kan det bli så"? Jo nu vill det ju sig inte bättre än att på Orust råder ett kunskapsförakt, busschaufförer och "sagotanter" med missriktad miljöhybris kan exempelvis utropa sig till experter.

Så när man ändå höll på att bygga en så fantastisk skolbyggnad, varför då inte lägga några extra miljoner kronor av skattebetalarnas pengar på ännu ett missriktat miljöhybrisprojekt och baxa upp några extra ton vattenfyllda solfångare på taket till den angränsande Sporthallen?

Minns inte att det någonsin presenterats varken en ekonomisk kalkyl på investeringen eller någon hållfasthetsberäkning, men så är det väl med kunskapsföraktande drömmare med politiska ambitioner och miljöhybris, då väger fakta och beprövad erfarenhet lätt.

Tidigare artiklar om eländet:
Taket på sporthallen i Henån riskerar att rasa in. Taket är för tungt belastat med solpaneler. Kommer det dessutom ett massivt snöoväder med tung blöt snö kan det gå så illa ...

Sporthallens tak riskerar att rasa

Så egentligen är det helt logiskt att man 2011 beslutar om ett illa genomtänkt "symbolprojekt", så som solfångarna på Sporthallens tak. Det dröjde emellertid inte särskilt länge, innan man upptäckte att det ju inte gick att snöröja taket på vintern, då man inte kunde gå på solfångarnas glasytor.
Erfarna hantverkare som av någon anledning besökte loftet på Sporthallen, slog snart larm om att taket bågnade oroväckande och hela den fasansfulla sanningen uppenbarade sig ..
Pris: 7 miljoner nya/bortkastade skattepengar samt en bortkastad investering i solfångare.

Nedan kan du läsa beslutet från december 2017.
2 kommentarer:

  1. Kan du förklara för mig, vad den där "busschauffören" har för roll i detta? Det är jag, i egenskap av bussförare; nämligen VÄLDIGT nyfiken på att veta.

    SvaraRadera
  2. Hej Bäste "Unknown", missade din kommentar, därav det mycket sena svaret. Sarkasm och skämt är väldigt svårt på ett forum som detta, men här är storyn: Orust kommun hade, då de ödesdigra besluten om passiv ventilation, etc i Henån skola fattades, en ordförande i det som då motsvarade Samhällsutvecklings utskottet, som tyckte sig vara expert på byggnation och ville bygga ett monument över sin person, vi brukar kalla "busschauffören", men egentligen så är han utbildare på en kommunal skola som utbildar bussförare i Göteborg. Självklart så gick det åt pipsvängen och han lämnade kommunalpolitiken snabbare än en löning ...

    SvaraRadera

Nattvandring gör skillnad!

Behovet av Nattvandring är nu återigen bevisat ... Natten mot idag Måndagen den 18 maj, bröt sig någon in på "Cirkel K" i Henån ...