måndag 12 juli 2021

Varning för ett (nytt) bedragarkoncept.

Varning för ett (nytt) bedragarkoncept. Under söndagen lade jag ut en annons på olika Facebook köp/sälj sidor/grupper. Annonsen rörde en damcykel 27" till det facila priset av 1700 kronor och tro det eller ej, redan under samma dygn dök det upp spekulanter, i skrivande stund fem stycken .. Det intressanta är att samtliga kör identiska koncept, man skulle kunna tro att man pratar med ett "Bandit AI" som inriktar sig mot en skandinavisk marknad, då det smyger sig in lite Danska i både namn och dialog.

Gemensamt är att samtliga har mycket tunna FB-profiler och är mycket upptagna och därför gärna köper varan osedd, men vill anlita en "pick up tjänst" så som UPS, m.fl.
De erbjuder att betala kontant vid upphämtningen av din vara hos dig ... men vanligen så dyker det upp ett behov av att klicka på någon länk och acceptera något eller till och med betala en transportförsäkring på 510 kronor INNAN du faktiskt har pengarna i handen!

Talade med både Polisens kontaktcenter och UPS bedrägeriavdelning och rekommendationen är:
Strunta i dessa klent begåvade "skitskallar" och sälj till riktiga spekulanter. 

Uppdateringar kommer här ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges sämsta bank? Sparbanken Nord .. VARNING!

Om du förväntar dig att din bank tillvaratar dina intressen, undvik Sparbanken Nord, förmodligen Sveriges absolut sämsta bank !