måndag 20 januari 2020

Henåns Nya Polishundskola, vart ligger den?

Vi är många aktiva föräldrar som under ett längre tag och med stigande förvåning noterat förvandlingen av "Henåns Nya Skola", till "Henåns Nya Polishundskola" (!) 

Intressant att just Henåns Nya Skola, nu även tränar Polishundar .. I vad, kan man fråga sig?

Som gammal Polis, vet jag ju till vad Polisens hundar används, så låt oss göra en kort analys.

Vissa av polisens hundar tränas som skyddshundar, alltså att effektivt kunna försvara och angripa på kommando. Andra tränas till att spåra upp människor som av någon anledning behöver hittas.

Många tränas till att söka efter olika "föremål", så som avlidna (likhundar) och olika substanser, så som kropps- eller brännbara vätskor, sprängämnen, andra substanser, exempelvis välkända narkotiska preparat.

Vi kan direkt avfärda Henåns Nya Skola som den ideala platsen att träna både skydds- & spårhundar och då återstår de olika "söken" efter substanser som kan förekomma i en F-9 grundskola ..

Är du intresserad av att träffa skolchefen och representanter från flera verksamheter i Orust kommun samt polis för att få information och samtala om ungdomars drogvanor och riskbeteenden? 
Är du förälder, anhörig till ett barn på Henåns Nya Skola, i så fall skulle vi MED-borgare varmt rekommendera att bli med på det "Dialog- och informationsmöte om droganvändningen bland ungdomar på Orust", som Henåns Skola bjuder in till måndagen den 10 februari kl 18:00 i skolans matsal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett för skattebetalarna mycket dyrt resecentrum, men VARFÖR och för VEM?

I måndags efterlyste det Moderata oppositionsrådet Maria Renfors, med instämmande av ytterligare två borgerliga partiers gruppledare "...