fredag 27 september 2019

När huvudet abdikerat för magkänsla och okunskap

Man undrar Vem som kommer att få ta på sig ansvaret för betala kostnaden (många miljoner) antar att det blir den officiella arrangören av det tragiska spektaklet och inte vi skattebetalare.
Man kan också undra över vilka regler som gavs i demonstrationstillståndet och om dessa följdes?
Om så är fallet, så behöver nog den tillståndsgivande myndigheten (Polisen) överväga vad begreppet omfattande "Ordningsstörning" egentligen innebär?
Brunnsparken i Gbg kl 16:34


















Svårt att räkna ett visst antal, även om de bidragstagande medierna gillar antal, men hur man än räknar så var demonstranterna (många föräldrar med sina barn i barnvagn) i en absolut minoritet och de irriterade men civiliserat vänliga MEDborgarna i en absolut majoritet.

Jag hoppas att alla Ni som reste med kollektivtrafiken, vänder Er till Västtrafik och kräver dem på
förseningsersättning, en bra signal med tanke på den exempellösa prishöjningen de just gjort.

Men nog om detta och över till väsentligheterna. Jag räknade snabbt ut att normal flödeslogik gäller och det handlar bara om att passera den taktiska störningen och därför promenera igenom det mycket tunna ledet av demonstranter med sina barnvagnar .. Så väl ombord på den överfulla och förmodligen starkt försenade "Grön Express mot Kungälv" så utspelade sig följande.

Den patinerade, mycket sympatiske och genomtrevlige chauffören (gissningsvis med härkomst från Sydamerika för över 20 år sedan) var märkbart stressad över situationen och ventilerade denna frustration med sina passagerare som stod inom hans omedelbara närhet.

Saken blev riktigt intressant då den kvinna i yngre medelåldern som stod arm i arm med mig deklarerade att hon varit en deltagare i manifestationen ...  för att inte trötta alla Er läsare så blev de väldigt snabbt eniga om att alla elaka företag som "skickar sin skit" till andra länder är odrägliga miljöbovar ... och sedan inte ett ord om den kemi som brukar kallas Fotosyntes, där de gröna växterna förvandlar CO2 till biomassa och syre O2.
Tror faktiskt inte att varken den sympatiske Chauffören eller kvinna i yngre medelåldern fattade speciellt mycket av vad den så kallade demonstrationen handlade om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...