fredag 16 augusti 2019

Tjänstemannaaktivism, ett hot mot demokratin = Tjänstemannaterrorism?

Magasinet Para§raf är ett provocerande kriminal- och rättsmagasin som säger sig vilja värna såväl rättstryggheten för folk i allmänhet, som rättssäkerheten för den som blir misstänkt för brott.

Jag brukar ögna igenom de aktuella inläggen från de olika skribenterna och det är verkligen olika skribenter, som uttrycker något som förefaller vara deras ärliga uppfattning om företeelser i vår samtid. Jag gillar ju magasinets intentioner, även om de långt ifrån alltid syns i de enskilda inläggen, men man behöver ju inte instämma i allt man läser, för att det skall vara intressant läsning ..

Men idag så kom där ett guldkorn ... med rubriken "Återupprätta tilliten – stärk medborgarnas rättigheter", författat av Magnus Heinstedt, jurist och civilekonom, med ett specialintresse för frågor som rör människors rättigheter, speciellt inom områden som rör utvecklingen på landsbygden och inom jord- och skogsbruksnäringarna där människor ofta kommer i kläm när bland annat tjänstemän agerar självsvåldigt.
 
klicka här för att läsa texten i full storlek!





































Sverige är en av mycket få Västerländska rättsstater där man med automatik antar att, Staten och deras företrädare är goda och därför behöver MEDborgaren inte skyddas mot Staten.

klicka här för att läsa texten i full storlek!



































I många stycken så är den enskilde utlämnad till "Tjänstemannens nåd & onåd", utan att denne tjänsteman står under straffansvar om han/hon missbrukar sitt jobb ..

klicka här för att läsa texten i full storlek!





































Följden har blivit att vi nu har samlat allt för många aktivister med helt egna agendor på befattningar som förväntas enbart tjäna MEDborgaren efter lagens bokstav.

klicka här för att läsa texten i full storlek!



































Frågan är hur länge som det samhälle vi som MEDborgare ÄGER kan behålla sin legitimitet OM det blir uppenbart för alla och envar att det inte längre tjänar oss MEDborgare?

klicka här för att läsa texten i full storlek!





































Rent upprörande, har du något exempel på där du eller någon bekant drabbats?
Tveka inte att kommentera!
Och som sig bör kommer här källhänvisningen .. >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...