fredag 18 januari 2019

Synd att Mod är en sådan bristvara i Riksdagen!

Jaha, då har Riksdagscirkusen stängt för denna gång, taskspelarna(anm_1) och gycklarna(anm_2) har tagit helg men kommer säkert att göra sig påminda i en nära framtid ... om inte annat för att försöka fixa till sitt förstörda förtroende efter denna cirkusföreställning som även fått vanligt folk att fatta hur illa det är ställt med vårt samhälles så kallade politiska ledning.

Fredagens ljuspunkt i Riksdagsomröstningen var absolut den modiga riksdagskvinna Helena Lindahl(c) som representerade sin hembyggd i första hand och sitt vilsna parti i andra hand och därför röstade NEJ till Stefan Löfven som statsminister. Helena är inte vilken Centerpartist som helst, utan den som i kraft av sina 2500 personkryss i valet 2018 ligger på andra plats efter A Lööf, kanske dags för ett partiledarbyte i Centerpartiet?

Undrar varför inte de Västs Svenska Centerpartistiska och Liberala riksdagsledamöterna ser samma problem med en Socialistisk regim, som Helena Lindahl från Västerbotten?

Hur röstade just din representant? Det ser du här, Riksdagens protokoll över votering 100? Klicka här eller på sammanställningen nedan ... 


Synd att det inte finns fler modiga riksdagsrepresentanter som sätter sina väljare framför den politiska cirkusen, men vi i Medborgerlig Samling, den Liberal-Konservativa gräsrotsrörelsen som utmanar de politiker som blivit lite för beroende av makten för att orka representera folkets väl och sina väljare, välkomnar både besvikna Liberala väljare från tidigare Centerpartiet och Liberalerna i valet 2022.
Så här skriver Helena Lindahl, Centerpartiets "andre kvinna":

"Jag kommer att rösta nej till Stefan Löfven i statsministeromröstningen.

Jag har sagt nej till Socialdemokraterna för en månad sen, ett år sedan och för den delen även för tio år sedan. För mig är det rätt beslut att ta och jag har inte funnit något skäl att ompröva min linje.

I grunden är det enkelt: Socialdemokraterna är ett landsbygdsfientligt parti med starka inslag av centralstyrning. I deras ideologi är staten överordnad människorna.
Mitt politiska engagemang grundar sig i en marknadsliberal decentralism med en stark önskan om en levande landsbygd, större valfrihet och bättre möjligheter för människor att påverka sin egen vardag. För mig är det helt oförenligt med socialism.

Under Stefan Löfvens tid vid makten har Socialdemokraterna nonchalerat när staten hindrar enskilda människor från att bruka sin fjällnära skog samtidigt som dessa inte får ett öre i ersättning. Helt vanliga människor av kött och blod förväntas stå med miljonlån på skog som blir värdelös till följd av statens dåliga beslut. Människor i södra Lappland får dela en polisbil på vardagkvällar och nätter. På en yta stor som Danmark där det bor 30 000 människor. Samtidigt har Socialdemokraternas lojala följeslagare förklarat att kritik mot sådana missförhållanden är populism.

Vi har dessutom stått utan snöröjning på enskilda vägar i norra Sveriges inland i snart tre vintrar. Socialdemokraternas ansvariga minister har bemött det med att ge sken av att man är på väg att lösa problemet, men i praktiken har man inte gjort någonting alls. Till det ska läggas flygskatt, planer på kilometerskatt och avveckling av Inlandsinnovation, det statliga riskkapitalet på två miljarder kronor som var avsatt för bland annat norra Sverige och som flyttades till Stockholm. Det är, tyvärr, bara ett axplock av allt det negativa som S utsatt den del av landet jag brinner för.

Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister. Därför är det för mig självklart att inte stödja hans fortsatta regerande.

Nu ser jag fram emot att under resten av mandatperioden jaga på Socialdemokraterna med ännu större kraft än tidigare."

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, glasögon och inomhus

Dessutom så var en riksdagsman från både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet frånvarande .. man brukar prata om "Politisk förkylning" ;-)

------ Faktaruta --------------------------

(anm_1) Taskspelare är ett gammalt Svenskt ord för trollkonstnär, marknadsgycklare.
(anm_2) En gycklare (eller narr, lekare) var under medeltiden en kringvandrande spelman och underhållare. Människor har alltid underhållit eller blivit underhållna och gycklare har funnits världen över, under alla tider. Gycklare är även en benämning på en nutida underhållningsartist som efterliknar de medeltida gycklarna och för deras traditioner vidare. Dessa gycklare är vanliga på tornerspel och historiska marknader, men verkar också som självständiga artister med separata gyckelspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...