tisdag 29 januari 2019

Ingenjörens kokbok för energioberoende, Recept nummer 15.

Orust, idag, 29 januari 2019 klockan 05:15, en lufttemperatur utomhus på - 8-10 grader Celsius och sämre lottade grannarna, som byggt sina hem i ett "kall hål" ända ner till -17 -- -19 grader .. Brrrr
Dags för att göra uttag på kontor för "gratis kemiskt lagrad solenergi" .. och på allvar göra de vinster i  välfärd som politikerna bara kan drömma om ;-)



Så här såg det ut den 19 juli, då Solens strålar förvandlades till "SUN-MADE" kemiskt lagrad energi, helt gratis.* Ett, om inte DET bästa sättet, att långtidslagra solenergin, till den mörka årstiden!?

Faktaruta ------------------------------
* "Gratis" avser att den insatte MEDborgaren själv har en plan för hur hon/han gör sig oberoende av dagens och framtidens energimarknad. En marknad som inte bara omfattar Detaljister, Elhandels- & nätbolag, utrustnings och tjänsteföretag men också en krisande skattefinansierad ekonomi i form av Stat, Landsting och Kommun. Just "Energi" är ett av mycket mycket få möjliga sätt att finansiera en förväxt skattefinansierad ekonomi, som vi har i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...