onsdag 9 november 2016

Ännu en omgång i det kommunala Monopol spelet

Det är inte utan att man drar sig till minnes det gamla spelet Monopol, när man följer Orust kommuns politiska lednings ekonomi och byggplaner.

Du som har missat vad som tidigare förevarit kan läsa på här:
http://orustmoderat.blogspot.se/2016/10/det-gar-allt-bara-man-vill-och-david.html
http://orustmoderat.blogspot.se/2016/10/vad-har-da-hant-med-de-mest-allvarliga.html
http://orustmoderat.blogspot.se/2016/10/bara-toppen-pa-ett-isberg-av-ekonomisk.html



























Ni som minns, så gäller det att i spelet gå runt en spelplan, inkassera kosing från de andra stackars spelarna som har oturen att hamna på dina gator, samtidigt som man undviker att själv trampa i klaveret eller få "Gå i fängelse utan att passera Gå". Så långt nästan identiskt, bortsett för att de pengar man spelar med är medborgarnas pengar och INTE monopolpengar.

En tydlig fråga kräver ett tydligt svar och på min Interpellation till Ordförande för Utskottet för samhällsutveckling Lars Larsson (C), om det finns ett formellt eller informellt beslut att riva hela eller delar av Ängås gamla skola så var svaret ett tydligt "Nej".

Helt uppenbart vet inte Herr Larsson om att tjänstemännen på den förvaltning han representerar lägger sin arbetstid på en plan som uppenbarligen inte finns, (för inte jobbar väl tjänstemännen på något som INTE är beslutat?)

Klicka på bilden för att läsa den i stort format.
Planen presenterades redan under hösten 2013 i Ängåsskolans aula. I dagens (9/11 2016) upplaga av ST-Tidningen kan man läsa om ännu en idé om hur man, på en växande ort med goda pendlingsmöjligheter skulle kunna använda denna centralt belägna tomt till bostadsbyggande.

Sista rundan har nog inte ännu spelats i Orust kommuns Monopol spel med riktiga pengar, medborgarnas pengar.

Klicka på bilden för att läsa i full storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hut går hem ... Sunt förnuft segrar över Prestigeprojekt!

Så då firar vi i Medborgerlig Samling en STOR lokal seger, som vi självklart inte kommer att få varken äran eller uppmärksamheten av ... Ef...