söndag 2 oktober 2016

Skolan en framgångsfaktor eller sänke?

Idag presenterades något som vi som jobbar med kunskap- och framtid redan visste, men nu är det äntligen dokumenterat. En skola i världsklass som rustar sina elever för att möta en framtid som vi inte vet så mycket om, utom att det kommer att krävas förmåga att ständigt lära nytt och anpassning till nya förutsättningar. Skolans viktigaste uppgift är att lära dig lära, prioritera och omsätta/foga ny information till kunskap och färdigheter. En bra skola ÄR en framgångsfaktor och en dålig skola är ett sänke, båda påverkar befolkningsutvecklingen på den plats där de ligger.



I dagens (2016-10-02) upplaga av nyhetsprogrammet Rapport rapporteras om en undersökning som gjorts av Novus och Lärarförbundet och visar att "Tre av fyra föräldrar kan tänka sig att flytta för att byta till en bättre skola för sina barn. Och av de som inte överväger en flytt kan ändå en av tre tänka sig det om resultaten sjunker på barnens skola." Något som också tidningen Bohusläningen noterat.

Klicka på bilden för att läsa hela artikel























På Orust har vi många nya fina skollokaler och Sveriges högsta lokalkostnad per elev, men en minst sagt oroande resultattrend, speciellt bland pojkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...