måndag 13 februari 2023

Ett "förstapris" till Orustbostäder som är svårt att vara stolt över ...

Ett "förstapris" till Orustbostäder som är svårt att vara stolt över ... 54% av lägenhetsbeståndet har kallhyra, störst i Väst.

För inte så länge sedan så var resonemanget att en kollektiv energimätning var av ondo, för det stimulerade inte till att hushålla med sin energiförbrukning, utan var och en skulle ha sitt eget elabonnemang, ett resonemang som i och för sig är logiskt, men också medför nackdelar, som betydligt högre fasta kostnader för den enskilde konsumenten och en påtaglig orättvisa, beroende på vilken lägenhet man bebor ... stor skillnad på om du har en hörnlägenhet högst upp eller längst ner, eller om du har grannlägenheter runt om och endast en mindre yttervägg.

Sedan är det ju självklart så att det finns inga gratis luncher, utan den energi som förbrukas i det hus där du bor, kommer du att få betala förr eller senare. Utan det är väl snarare oförutsägbarheten och de stora och snabba variationerna i kostnader som är problematiska.

Tidningen Hem & Hyra har nyligen gjort en undersökning om hur stora delar av de allmännyttiga bostadsbolagen i Västra Sverige som har eluppvärmda lägenheter, där hyresgästen betalar uppvärmningen själv, så kallad Kallhyra. Läs hela artikeln här >



 






























































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...