lördag 4 april 2020

Exakt varför dör då närmare 5 av 100 smittade i Covid-19

Så då kära vänner, Ni som jobbar i vård och omsorg utan adekvata skydd, i privattjänstesektor eller industrin och jobbar hemma och nu har eller riskerar att permitterats/varslats om uppsägning har Ni då funderat över, Vad är egentligen problemet? ,  Av vad dör man i Covid-19?

Fakta visar att cirka 80 procent av de smittade får milda symptom, varav cirka 20-25%-enheter får små eller inga symptom. De övriga 20 procenten smittade behöver kvalificerad sjukhusvård, varav cirka hälften intensivvård och av dessa behöver cirka hälften andningshjälp i en respirator av vilka cirka hälften dör ...

I Nyhetsmorgon den 27 mars Så här förklarar Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar berättar att bakterier älskar skadade lungor och "avråder Stockholmarna" att fly till sina sommarstugor.

 

Programledaren ställer en enkel fråga som får ett på tok för inlindat svar som väldigt få vanliga människor förstår, "Vad är det egentligen som gör att man dör av viruset Covid-19?"

Som vanligt så finns det utländska källor som är så mycket mer pedagogiska, så här kommer en mer detaljerad och pedagogik förklaring från en Amerikansk kirurgläkare om exakt vad det är som dödar dig? Jag skall villigt erkänna att doktor Vuong har kirurgi som specialitet, vilket kanske inte är helt idealt, men pedagogisk är han i varje fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...