fredag 27 december 2019

Manifestationer för kärnkraft 29/12 – alla detaljer

På söndag 29/12 genomför Medborgerlig Samling och Miljövänner för Kärnkraft stora manifestationer för att uppmärksamma stängningen av Ringhals 2. Här följer information om tid, plats och talarlista för Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg.


Stockholm: Norrmalmstorg 29/12 kl 13.00
Talare: Lena Malmberg (styrelseledamot MED distrikt Stockholm), Mikael Ståldal (energipolitisk talesperson) och Michaela Dan (styrelseledamot MED Stockholms stad)
Klicka på bilden för att läsa mer
Göteborg: Harry Hjörnes plats 29/12 kl 13.00
Talare: Emanuel Lindström (vice ordförande MED distrikt Väst)
Malmö: Triangeltorget 29/12 kl 13.00
Talare: Ilan Sadé (partiordförande)
Uppsala: Forumtorget 29/12 kl 13.00
Mingel och information från MED Uppsala
Helsingborg: Stortorget 28/12 kl 11.00 (OBS lördag!)
Talare: Björn Lunderquist (ordförande MED Helsingborg)
Medborgerlig Samling och Miljövänner för Kärnkraft protesterar mot Energiöverenskommelsen från 2016 och beslutet att avveckla reaktorerna Ringhals 1 och Ringhals 2 i förtid. Vid helgens manifestationer presenteras förslag på hur Sverige ska återgå till en långsiktigt hållbar energipolitik där kärnkraften har en plats vid sidan av vattenkraft och vindkraft.
– Att stänga Ringhals 1 och 2 är ett ekonomiskt slöseri och miljömässigt haveri utan motstycke, säger Mikael Ståldal, energipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling.
Alla intresserade är välkomna att delta i manifestationerna. Det är inget krav att vara medlem i Medborgerlig Samling eller Miljövänner för Kärnkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Exakt varför dör då närmare 5 av 100 smittade i Covid-19

Så då kära vänner, Ni som jobbar i vård och omsorg utan adekvata skydd, i privattjänstesektor eller industrin och jobbar hemma och nu har el...