lördag 15 juni 2019

Varför gillar Orust Kommunpolitiker Fastigheter mer än Barn?

Skolbarn, speciellt skolbarn till engagerade och driftiga föräldrar är inte prioriterade i Orust kommun. Helt nyligen kunde vi läsa i Sociala medier att skolbarnen på Friskolan i Stensbo fått sin skolskjuts flyttad av Västtrafik, från sin skola till en plats cirka 400 meter bort.


































Oklokt kan man tycka, att Västtrafik som förväntas vara ett allmännyttigt landstingsägt bolag värderar besparingen av 800 meters extra körning högre än att ge sina kunder service, de åkande barnen!
Tyvärr är detta mycket vanligt inom offentligt ägda- och helt eller delvis skattefinansierade verksamheter, som får sina pengar av ett anonymt skattekollektiv och när det kommer till att behöva leverera något, är "kunden" bara ett problem och kostnad.

Tyvärr så är detta inget som bara friskolor på landet drabbas av, utan i ännu högre grad elever i den kommunala skolan i kommunens centralort, Henån. Under drygt 25 år har eleverna omedelbart väster om Henån vägrats en fungerande skolskjuts utan tvingats fotvandra 1,7 kilometer (4 ggr så långt) på en betydligt smalare/krokigare väg till och från sin skolskjuts.




















Skärpning Orust kommun signalerna om att Ni är en samling gaggande gamlingar som inte förstår varken sam- eller framtid, duggar tätt NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...