fredag 20 juli 2018

Sometimes You win Sometimes You learn!

Att få barn & unga att "hitta drivet" handlar helt enkelt om det som står skrivet på sonens T-shirt "Sometimes You win Sometimes You learn", så vad är det för fel att både lära och vinna på samma gång? Idag så fick dottern följa med en mycket uppskattad granne till Hamntorget i Henån för att lära sig att bli en "Affärskvinna" och att ansträngningar lönar sig.


























I ett lite samhälle som vårat så träffar man ständigt på varandra, så även nu. Träffade på och skojade med både politiska meningsfränder så väl som "motståndare", en av mina "favorit sossar" kom fram och skojade om mitt uppenbara leklynne på ett sätt som värmde hjärtat, "tack Inger".

Samtidigt så bjöd även dagen på ett lysande konkret exempel på rekryteringsproblemen till den offentliga verksamheten och barnomsorgen. Men vad säger man till en ung man som skall börja årskurs sex (6) när han inser att det finns "Fritidsfröknar/vik förskollärare" som är honom hopplöst underlägsna i intelligens, förmåga att argumentera och förmåga att korrekt tolka nuet?
Hur skall man då som förälder kunna kommunicera annat än att det finns grava brister som man måste förhålla sig till och varje "fröken" som dyker upp nu och i det kommande livet behöver förtjäna sin auktoritet av egen kraft ... kanske därför som det händer så mycket med barnen, studieresultat och förhållandet till vuxenvärlden i just mellanstadiet till högstadiet?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...