fredag 13 juli 2018

När Ord och Handlingar går olika vägar!

Då kommer här tredje delen i serien om, "Vem gör anspråk på att hantera våra skattepengar och de tjänster vi förväntar oss i utbyte?"
Vi som bor här på landet i det lilla samhället, vill gärna tro det bästa om våra medmänniskor, att det fortfarande är som förr att man kan lägga några varor på ett bord med uppmaningen, "Ta vad du vill ha och lägg pengarna i skålen", men så är det tyvärr inte.

Några eldsjälar har tidigt, med benäget stöd av Orust Sparbank och lokala företagare, installerat  snabbladdare för elbilar på fyra platser i kommunen. För ungefär nio månader sedan så började man ta betalt för snabbladdningen med 2 kronor/kWh och då enligt den förtroendebaserade metoden ovan.

Detta har tyvärr inte slagit speciellt väl ut och vid den senaste avstämningen hade 11 000 kWh förbrukats men endast 3 000 kWh betalts ...
Det visade sig också att en ledande moderat kommunpolitiker under hela tiden sedan betalningen infördes (9 månader) regelbundet tankar sin elbil utan att betala! Motivation: "Jag har inte Swish!"

Intressant motivering, få se hur den funkar, "Du tar bara kontant betalning, jag har bara kreditkort, då är det gratis tills du accepterar kontant betalning", eller?

KAN MAN GÖRA ANSPRÅK PÅ VÄLJARNAS FÖRTROENDE OCH HANTERA ANDRAS SKATTEPENGAR, OM MAN INTE KAN HANTERA SINA EGNA?

Nu börjar verkligheten på allvar komma ikapp "kattmakarna" inom Orust (inte så) nya Moderater ... Vad gör den moderata gruppledningen för att hantera denna förödande förtroendekris, rimmar detta med den etik/moral som man säger sig företräda?

Vad tänker man om ett kattparti, vars representanter tycker sig vara så mycket smartare än alla andra "lantisarna" och gärna talar om andra i nedsättande ordalag, men ägnar sig åt denna katt- & råtta lek när de tror att ingen ser på?

Om nu den lokala partistyrelsen är handlingsförlamad så bör den omedelbart avgå!

För att nya läsare bättre skall förstå bakgrund och terminologi, läs första inlägget om hur "kattgänget" från Gösta Knutssons, "Pelle Svanslös", flyttat västerut till den stora gröna Ön i Västerhavet för att kapa en trevlig Kattglugg: Orustmoderaterna, ett kapat parti av en liten grupp med (ö)känd avsikt!
Och VEM vill lägga sin röst på kattpartiet nya (M)jölk laparna, efter detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Artificiell Intelligens eller ointelligens, det är frågan?

Vi nås dagligen av olika röster som pratar om AI (Artificiell Intelligens), alltså att en maskin utifrån en större mängd data har fått en vi...